Duális képzési konferencia

Képzők képzése programmal egybekötött szakmai konferencia a duális képzés fejlesztése érdekében

A Soproni Egyetem – az Egyetemi Duális Képzési Tanács szervezésében – a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar és a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar közreműködésével – 2019. november 21-én a duális képzésében részt vevő vállalati és egyetemi mentorok és hallgatók részvételével szakmai konferenciát tartott.

 

A szakmai tanácskozáson az Oktatási Hivatal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Duális Képzési Tanács képviselői mellett számos duális illetve szakmai gyakorlati képzésben együttműködő vállalat képviseltette magát. A megnyitón Dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere kiemelte a térség gazdaságának fejlődése, valamint a gyakorlatorientált felsőfokú képzés fontosságát. A minőségi szakemberképzés közös érdekünk, melynek elérésében a duális képzés megfelelő kereteket biztosíthat, mind mérnöki, mind gazdasági területeken.

 

A konferencia elsődleges célja volt, hogy olyan felületet biztosítsunk a duális képzésben részt vevő felek számára, ahol az aktuális információk mellett a képzési rendszer kihívásairól, gyakorlati tapasztalatairól és jövőbeli irányairól is véleményt cserélhessenek.

 

További információk:

https://www.sopronmedia.hu

konferencia programja

A rendezvény az EFOP-3.5.1-16-2007-00012 sz. projekt támogatásával valósult meg.

2020

A honlap létrehozása az „EFOP-3.5.1-16-2017-00012 Felsőfokú duális képzések fejlesztése a Nyugat-Magyarországi peremvidéken” című projekt támogatásával valósult meg.

Főbb elérhetőségeink

Műszaki szakok:

Dr. Németh Gábor

egyetemi duális képzések felelőse

30/363-14-04; nemeth.gabor@uni-sopron.hu

Gazdasági szakok:

Bazsóné dr. Bertalan Laura

kari duális képzési koordinátor

30/6789-179; lkk-dualis@uni-sopron.hu

 Környezetmérnöki szakok:

Dr. Polgár András

kari duális képzési koordinátor

 30/3517-658; polgar.andras@uni-sopron.hu

 Részletes elérhetőségeinket itt találja!