Indul a 2019-es kiválasztási eljárás

Interjú a 2019-es duális kiválasztási eljárásról

A 2019-es jelentkezési adatok ismeretében úgy értékeljük, hogy megtérült az a munka, amelyet a beiskolázásra fordítottunk - nyilatkozta Dr. Hoschek Mónika oktatási dékánhelyettes 2019. április 5-én a Sopron TV-nek. Az "elsőhelyes" jelentkezések száma is nőtt, de az összes jelentkezői létszámot tekintve jóval nagyobb eredményt értünk el a tavalyi évhez viszonyítva.

A gyakorlatorientált képzés mindig is fontos volt a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon, így kiemelt fontosságú a duális képzés is. A 2019 szeptemberében induló képzésekre már lehet regisztrálni a duális képzés önálló oldalán, egészen június 1-jéig.

Az interjúból kiderül, hogy az idén főként a Turizmus-vendéglátás alapszakra jelentkezőknek kedveznek a lehetőségek, mivel Sopron három jelentős szállodája hirdett meg gyakornoki helyet (Civitas Boutique Hotel, Hotel Pannonia és Hotel Szieszta), de némelyik szállodába akár más szakról is be lehet kerülni. A Gazdálkodási és menedzsment alapszakon a Vas megyéből jelentkezők találhatnak megfelelő gyakorlati helyet (FALCO Zrt. és MAM Hungária Kft.) - számolt be Bazsóné dr. Bertalan Laura, a duális képzés kari koordinátora.

A kiválasztási eljárás a vállalatoknál zajlik, jellemzően személyes interjúk keretében. A regisztráció határideje: 2019. június 1.

További információ a videóban. 

2020

A holnap létrehozása az „EFOP-3.5.1-16-2017-00012 Felsőfokú duális képzések fejlesztése a Nyugat-Magyarországi peremvidéken” című projekt támogatásával valósult meg.

Főbb elérhetőségeink

Műszaki szakok:

Dr. Németh Gábor

egyetemi duális képzések felelőse

30/363-14-04; nemeth.gabor@uni-sopron.hu

Gazdasági szakok:

Bazsóné Bertalan Laura kari

duális képzési koordinátor

30/6789-179; lkk-dualis@uni-sopron.hu

Részletes elérhetőségeinket itt találja!