Képzők képzése 2018

Képzők képzése 2018

A Soproni Egyetem – az Egyetemi Duális Képzési Tanács szervezésében, a Benedek Elek Pedagógiai Kar, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar és a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar közreműködésével – 2018. november 15–16-án tartotta oktatásmódszertani képzéseit vállalati szakemberek és a soproni egyetem duális képzéseiben részt vevő mentorai részére. Az LKK és az SKK tréningjei fél napos eltolással valósultak meg.

A programon számos duális képzési partner, illetve szakmai gyakorlati képzésben együttműködő vállalat képviseltette magát. A jó hangulatú és hasznos tréningeken a vállalati szakemberek mellett egyetemi oktatók is részt vettek.

A szakmai tartalom a duális képzést – és a nem duális jellegű, de gyakorlatorientált képzéseket is – szem előtt tartva három fő tematika köré épült (3x5 órás modul), melyekkel előadásokon, tréningeken és workshop elemeken keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők. A tréningeket egyetemünk tapasztalt oktatói tartották:

 

  1. Értéknövelés lehetőségei a szervezetben a mentorálási tevékenységgel - Dr. Kópházi Andrea, SOE LKK, egyetemi docens, szervezetfejlesztő-tréner
  2. Pedagógiai eljárások, módszerek és technikák alkalmazása a szakmai gyakorlatok mentorálásában - Kissné Dr. Zsámboki Réka, SOE BPK, egyetemi docens, mb. tudományos és külügyi dékánhelyettes
  3. Digitális pedagógia - Dr. Katona György, SOE rektorhelyettes, SOE BPK egyetemi docens

 

A tréning célja volt, hogy a duális képzésben részt vevő vállalati és egyetemi mentorok számára olyan pedagógiai módszertani ismereteket és technikákat adjunk át, amely a duális képzés során felmerülő mentorálási feladatok ellátásához nyújt segítséget. Az előzetes visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy ezen célunkat sikeresen megvalósítottuk.

A képzés a „EFOP-3.5.1-16-2017-00012 Felsőfokú duális képzések fejlesztése a Nyugat-Magyarországi peremvidéken” című projekt támogatásával valósult meg.


 
 
 

2020

A holnap létrehozása az „EFOP-3.5.1-16-2017-00012 Felsőfokú duális képzések fejlesztése a Nyugat-Magyarországi peremvidéken” című projekt támogatásával valósult meg.

Főbb elérhetőségeink

Műszaki szakok:

Dr. Németh Gábor

egyetemi duális képzések felelőse

30/363-14-04; nemeth.gabor@uni-sopron.hu

Gazdasági szakok:

Bazsóné Bertalan Laura kari

duális képzési koordinátor

30/6789-179; lkk-dualis@uni-sopron.hu

Részletes elérhetőségeinket itt találja!