GYSEV hír

Együttműködési megállapodás a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara és a GYSEV Zrt. között

Együttműködési megállapodás született a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara és a GYSEV Zrt. között, amelynek célja a felsőfokú duális képzés biztosítása alap- és mesterképzési szinteken.

A megállapodás értelmében az alapképzési szakokon 2020. szeptemberétől indul a teljes képzés idejét lefedő duális képzés, amelynek keretében a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus–vendéglátás alapszakos nappali tagozatos hallgatók évente 22 hetet töltetnek el a szakmai gyakorlóhelyen, elmélyítve ez alatt az egyetemi padban szerzett elméleti tudásukat.

Mesterképzésben a tervek szerint már 2020. februárjában, keresztféléven megkezdődhet a gyakorlatorientált szakemberképzés a Pénzügy, Számvitel és Vállalkozásfejlesztés szakokon, a Duális Képzési Tanács akkreditációt követően.

A gyakorlatorientált képzés a felek által közösen kidolgozott képzési terv szerint zajlik, biztosítva az összhangot az elméleti és gyakorlati képzés között. A duális képzésben részt vevő hallgatók széleskörű ismeretekkel, releváns szakmai gyakorlattal és versenyképes diplomával zárhatják az egyetemet, és léphetnek a munkaerőpiacra, vagy kezdhetik meg pályafutásukat a vasúttársaságnál.

A megállapodás révén tovább erősödött a stratégiai partnerség a GYSEV Zrt. és a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar között.

 

2020

A holnap létrehozása az „EFOP-3.5.1-16-2017-00012 Felsőfokú duális képzések fejlesztése a Nyugat-Magyarországi peremvidéken” című projekt támogatásával valósult meg.

Főbb elérhetőségeink

Műszaki szakok:

Dr. Németh Gábor

egyetemi duális képzések felelőse

30/363-14-04; nemeth.gabor@uni-sopron.hu

Gazdasági szakok:

Bazsóné Bertalan Laura kari

duális képzési koordinátor

30/6789-179; lkk-dualis@uni-sopron.hu

Részletes elérhetőségeinket itt találja!