Felvételi jelentkezés menete

A LEGFONTOSABB FELTÉTEL AZ EGYÉNI MOTIVÁCIÓ!

NORMÁL FELVÉTELI ELJÁRÁS DUÁLIS KÉPZÉSRE
  • Részt kell venned a központi felvételi eljárásban. Jelentkezz keresztfélév esetében (februári kezdés) 2019.január 11-dikéig, illetve normál, szeptemberben kezdődő képzés esetében 2019. február 15-dikéig a műszaki képzések esetében a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, vagy a gazdasági képzések esetében a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar valamely alapszakának nappali tagozatára! (www.felvi.hu)

  • Tájékozodj partnereinkről (műszaki és gazdasági képzéshez kapcsolódó vállalatainkról) és jelentkezz hozzájuk a megfelelő regisztrációs felület kitöltésével keresztféléves képzés esetében december 1-jéig, míg a szeptemberi kezdéső képzéseink esetében június 1-jéig. A regisztrációs felület végén egy rövid önéletrajzot (gazdasági képzéseknél motivációs levelet) is kérünk becsatolni, így mielőtt kitöltöd a regisztrációt ezt először készítsd el. Ha több alapszakot is megjelöltél a felvételi eljárásban, akkor fontos, hogy valamennyi megjelölt alapszak esetében regisztrálhatsz partnereinkhez. Arra kérünk, hogy szakonként maximum 4 partnercéget jelölj meg! 

  • Részt kell venned a vállalati kiválasztási eljárásban. A vállalatok a hozzájuk jelentkezőket egy rövid interjú, elbeszélgetés erejéig behívják egy előre egyeztetett időpontban. 

  • Még a sorrend-módosítás határideje előtt megtudod, hogy a vállalat kiválasztott-e téged. Ennek megfelelően módosíthatod felvételi rangsorod a Felvi-n.

  • Sikeres felvételi és sikeres vállalati kiválasztás esetében be kell iratkoznod az egyetemre, és szeptemberben megkötheted hallgatói munkaszerződésed az adott vállalattal. Ezzel el is indul a saját, szinte egyénre szabott DUÁLIS KÉPZÉSED!

 


PÓTKIVÁLASZTÁS DUÁLIS KÉPZÉSEN

 

  • Ha lemaradtál a nyári kiválasztási eljárásról, de felvételt nyertél alapszakunkra, és szeretnél még becsatlakozni a duális képzésbe, megteheted a pótkiválasztási eljárásban, amennyiben maradt betöltetlen duális gyakornoki pozíció vállalati partnereinknél. Erről tájékoztatást nyújtunk már a regisztrációs hét során, (augusztus 28-án) illetve szeptember első hetében. A pótkiválasztási eljárás szeptember zajlik, de erre regisztrálni augusztus 28. és szeptember 9. között kell ITT .


NE FELEDD! Ha vállalati kiválasztás sikertelen, de a központi felvételed (www.felvi.hu) sikeres volt, tehát a megfelelő pontszámot elérted, akkor is részt tudsz venni a "hagyományos" alapképzésben!


Főbb elérhetőségeink

Műszaki szakok:

Dr. Németh Gábor

egyetemi duális képzések felelőse

30/363-14-04; nemeth.gabor@uni-sopron.hu

Gazdasági szakok:

Bazsóné Bertalan Laura kari

duális képzési koordinátor

30/6789-179; lkk-dualis@uni-sopron.hu

Részletes elérhetőségeinket itt találja!